Καλώς ήρθατε στην Φυτομαγεία!
a

About Us

Τα λουλούδια είναι η έμπνευσή μας

Παίρνουμε τα λουλούδια προσωπικά
& σας φέρνουμε ευτυχία

Η ομορφιά της φύσης είναι απαράμιλλη και ανυπέρβλητη. Ακριβώς αυτή η ομορφιά έχει εμπνεύσει καλλιτέχνες από κάθε χώρο της τέχνης, έχει αποτυπωθεί σε πίνακες, έχει τραγουδηθεί, έχει μελοποιηθεί. Τα φυτά πρωταγωνιστούν σε αυτήν τη θεία δημιουργία με τρόπο καταλυτικό και εμείς, ακόμη και αν ζούμε σε αστικά κέντρα, τα επιλέγουμε, καθώς διακοσμούν και διαμορφώνουν τον χώρο μας, χαρίζουν ευδαιμονία, ενώ παράλληλα δημιουργούν μικρές οάσεις μέσα στις μεγαλουπόλεις. Στη ΦΥΤΟΜΑΓΕΙΑ σάς παρέχουμε αυτήν τη δυνατότητα, να διαμορφώσετε αλλά και να συντηρήσετε τη μικρή σας όαση! Ωστόσο, τα φυτά δεν ομορφαίνουν απλώς τη ζωή μας. Είναι το φάρμακο που μας θεραπεύει, το μπαχαρικό στη μαγειρική μας, το βότανο στο αρωματικό βοτανικό τσάι, οι καρποί τους που τους γευόμαστε σε κάθε σοδειά! Τα φυτά είναι τα εκχυλίσματα και τα αιθέρια έλαια, είναι τα θεραπευτικά λάδια και τα φυσικά φυτικά καλλυντικά!

Στη Φυτομαγεία βρίσκονται
όλα σε ένα κατάστημα!

Το ταξίδι μας ξεκινά από μια μοναδική περιήγηση στα φυτά (φυτά εσωτερικού χώρου, αρωματικά φυτά, πολυετείς θάμνοι κ.ά.) και συνεχίζει στα αποξηραμένα και αφυδατωμένα μέρη τους (βότανα, μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα και καρποί), στη χρήση τους και στα οφέλη που αυτά μπορούν να χαρίσουν στον άνθρωπο. Τελευταίος σταθμός είναι τα φυσικά εκχυλίσματα και αποστάγματά τους (φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια), όπου ο κατάλογος εφαρμογών και αξιοποίησής τους είναι ατελείωτος και, τουλάχιστον, εντυπωσιακός!

Η ιδέα αυτή γεννήθηκε το 2010, όταν η Κατερίνα Παναγοπούλου, ιδιοκτήτρια της ΦΥΤΟΜΑΓΕΙΑΣ σήμερα, γεωπόνος βιοτεχνολόγος, αποφοίτησε και έλαβε την απόφαση να φέρει σε έναν χώρο όλες τις μορφές των φυτών και να παρουσιάσει τις χρήσεις αυτών. Η ιδέα υλοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015.

Κύριος σκοπός μας στη ΦΥΤΟΜΑΓΕΙΑ είναι η χρήση των φυτών να γίνεται κάτω από εγκυρη και επιστημονική καθοδήγηση και όχι αλόγιστα από φορείς χωρίς κατάρτιση (είτε απλώς μεταπωλούν τα φυτά είτε έχουν αποκτήσει μερική γνώση από πολλές και ποικίλες πηγές), καθώς τα φυτά είναι και φάρμακα αλλά και φαρμάκι! Γι΄αυτό, άλλωστε, πριν από τη χρήση οποιουδήποτε βοτάνου ή αποστάγματος καλό θα είναι να λαμβάνουμε υπ’ όψιν τον ιατρό μας!

Από την πλευρά μας, είμαστε στη διάθεσή σας με συμβουλές, πληροφορίες και σεμινάρια για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και πληροφόρηση πάνω στη μαγεία και στα μυστικά των φυτών, μια τέχνη που την κατείχαν οι πρόγονοί μας και εμείς κάπου στην πορεία την ξεχάσαμε…