Καλώς ήρθατε στην Φυτομαγεία!

Τρόποι Αποστολής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΑΣ ΣΑΣ

Το κατάστημα μας αποστέλλει μια φορά την εβδομάδα και συνήθως κάθε Τετάρτη με πρακτορείο μεταφορών και ο λόγος είναι ο χρόνος προετοιμασίας της κάθε μίας παραγγελίας ξεχωριστά. Το κάθε δέμα είναι ξεχωριστό και απαιτεί συγκεκριμένο χρόνο και προσοχή! Θέλουμε οι πελάτες μας να παραλαμβάνουν τα φυτά τους όπως ακριβώς τα συσκευάσαμε με την βέλτιστη προστασία.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να παραλάβετε είναι 1-3 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα Τετάρτη και οι τρόποι αποστολής είναι:

1) Με πρακτορείο μεταφορών

Το πρακτορείο μεταφορών είναι μία από τις πιο συχνές και ασφαλέστερες μεθόδους αποστολής. Είναι ευχάριστο για τα φυτά και την υγεία τους διότι ταξιδέψουν χωρίς να είναι αεροστεγώς κλειστά με το πάνω μέρος από το δέμα να είναι πάντα ανοιχτό η καλυμμένο με παγετοπροστασία. Αυτό γίνεται για την διασφάλιση της καλής κατάστασης του φυτού μέχρι την παραλαβή τους! H χρέωση του πελάτη ξεκινάει από το πρακτορείο αφού εμείς μέχρι τα πρακτορεία τα πηγαίνουμε δωρεάν. Ένα ενδεικτικό κόστος αποστολής στις περισσότερες περιοχές τις Ελλάδας είναι 5-7 ευρώ.

Σχετικά με τα μεταφορικά:

Τα μεταφορικά υπολογίζονται από εμάς ανάλογα με το πόσα δέματα θα χρειαστεί μία παραγγελία. Αν δείτε ότι τα μεταφορικά σας στο σύστημα ανεβαίνουνε τότε πιθανότατα είναι λόγω του ύψους των φυτών ή λόγω του βάρους, όγκου. (Μέχρι 30 τεμάχια και 20 κιλά 1 ΔΕΜΑ). Για παράδειγμα αυτό συνήθως γίνεται αν βάλετε πολλά χώματα ή πολλά μεγάλα φυτά μαζί σε ένα δέμα. Σε αυτήν την περίπτωση το σύστημα για την ομαλή μεταφορά των δεμάτων θα σας το χωρίσει σε 2-3 δέματα ή όσα χρειάζονται. Η χρέωση των μεταφορικών αφορά την περιοχή την οποία βρίσκεστε. Σε περίπτωση που προσθέσετε φυτά ή αντικείμενα που υπόκεινται σε δικούς τους κανόνες μεταφοράς το σύστημα σας βγάζει ένα μήνυμα.

Δωρεάν μεταφορικά;

Για τα δωρεάν μεταφορικά σας υπολογίζεται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεστε από το σύστημα! Για παράδειγμα Αν το ποσό σας είναι πάνω από 50 ευρώ εντός Αθηνών τότε το κόστος των μεταφορικών για το Δέμα είναι δωρεάν!!!! Αν όμως στην ίδια περίπτωση έχετε 2 δέματα τότε εμείς σας κάνουμε δώρο την αποστολή του 1 δέματος!!!

Πως θα παραλάβω;

Κάθε περιοχή και συγκεκριμένα κάθε πρακτορείο μεταφορών έχει το δικό του σύστημα λειτουργείας. Για παράδειγμα υπάρχουν πρακτορεία που υποστηρίζουν την διανομή κατ’οίκον (συνήθως στις μεγάλες πόλεις) και πρακτορεία που παραλαμβάνετε αποκλειστικά από το γραφείο τους. Εμείς έχουμε μιλήσει με όλα τα πρακτορεία που συνεργαζόμαστε σε όλη την Ελλάδα και έχουμε σημειώσει ανά περιοχή τι ισχύει. Εσείς το βλέπετε σαν μήνυμα όταν πάτε να ολοκληρώστε την αγορά σας κάτω από τον τρόπο αποστολής που διαλέγετε.

Κάποιες περιοχές της Ελλάδας είναι αρκετά δυσπρόσιτες.

Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει είτε μια επιπλέον επιβάρυνση στο κόστος αποστολής είτε θα χρειαστεί να παραλάβετε από το κοντινότερο σημείο, πρακτορείο, χωριό, μέρος ανάλογα το πού βρίσκεστε. Σε κάθε περίπτωση όταν το δέμα σας φτάσει στη μεταφορική του νομού σας, σας καλούν οι ίδιοι στο τηλέφωνο επικοινωνίας σας και συνεννοείστε οι ίδιοι για την παραλαβή ή παράδοση των δεμάτων σας, Σε περίπτωση που υπάρχει έχτρα χρέωση από αυτήν που αναγράφεται στα μεταφορικά μας την πληρώνετε απευθείας στο πρακτορείο.

Εμείς έχουμε υπολογίσει τα μεταφορικά βάση του τκ που ανήκετε. Αν για παράδειγμα μένετε σε ένα τκ που σας βγάζει μεγάλα ή και καθόλου μεταφορικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε προορισμό και να βάλετε την κοντινότερη μεγάλη πόλη (εφόσον αυτή έχει διαφορετικό τκ από εσάς – και εσείς μπορείτε να πάτε να παραλάβετε από εκεί)

Εμείς είμαστε στη διάθεσή σας ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-18:00 στο τηλέφωνο 2106443508 για να σας λύσουμε την οποιαδήποτε απορία.

2) Με courier

Το courier είναι ένας τρόπος αποστολής που προτιμάμε να στέλνουμε μικρά και ανθεκτικά φυτά (Κάκτους, Παχύφυτα κ.α). Τα συσκευάζουμε με πολύ προσοχή ένα-ένα εξασφαλίζοντας έτσι την Βέλτιστη μεταφορά και παραλαβή τους! Για να γίνει αποστολή με courier πρέπει τα φυτά να είναι μικρά, μέχρι 5 τεμάχια και μέχρι 1μιση 2 κιλά βάρος μαζί με συσκευασία. Προτιμάμε στέλνουμε φυτά στις αρχές τις εβδομάδας για να μην μεσολαβεί σαββατοκύριακο! Εάν είναι φυτοφάρμακα ή λιπάσματα κλπ. Τότε η αποστολές είναι καθημερινά και ο χρόνος αποστολής είναι 1-3 εργάσιμες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση χτυπημένου φυτού και για αλλαγή προϊόντος ή επιστροφή χρημάτων πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα!

α)Να υπάρχει ενημέρωση στο κατάστημα εντός 2 ημερών από την ημέρα παραλαβής (Δηλαδή την ημέρα που παρέλαβε ο πελάτης και την επόμενη.)

β) Να υπάρχουν ευκρινές φωτογραφίες των φυτών μέσα στο κουτί τους αλλά και του κουτιού.

(σε περίπτωση που είναι με courier να ανοιχτεί και να τραβηχτεί η φωτογραφία)

Αν δεν τηρηθεί ένα από τα προηγούμενα βήματα τότε το κατάστημα μας δεν φέρει καμία ευθύνη!

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΕ: Ο πελάτης να Μην ξεχνάει να βάζει στην παραγγελία του τον ελληνικό αριθμό τηλεφώνου του διότι σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει το κατάστημα μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχών αποτυχία ή καθυστέρηση της παραγγελίας!