Καλώς ήρθατε στην Φυτομαγεία!

Φυτομαγεία

Βότανα – Οι φύλακες της Καρδιάς και της Υγείας μας.

Σήμερα, με τους ρυθμούς της καθημερινότητας και το στρες που υπάρχει ξεχνάμε να φροντίσουμε το σώμα μας. Το αποτέλεσμα είναι το σώμα μας να αρχίζει να εμφανίζει διάφορες δυσλειτουργίες όπως:

  • Υψηλή Αρτηριακή πίεση
  • Σακχαρώδη Διαβήτη
  • Υψηλή Χοληστερίνη
  • Προβλήματα πέψης και εντέρου

Εμείς όμως τι κάνουμε για το σώμα μας;

Πέρα από την καλή διατροφή και την άσκηση, που ξέρουμε όλοι, ότι βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού και πεπτικού συστήματος, μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας επιστρέφοντας στη φύση.

Πολλά από τα Βότανα που μας έδωσε η Μητέρα μας η Γη έχουν ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας και σε συνεργασία με την δική μας βοήθεια μπορεί να κάνουν θαύματα.

Ας τα Γνωρίσουμε λοιπόν:

ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ – ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΤΕΛΟΣ!

https://www.fytomageia.gr/product/migma-xolisterini-telos/

Μίγμα τσαγιού κατά της Χοληστερίνης!
Συστατικά: πράσινο τσάι , μήλο, κανέλλα, μαυροκούκι, αγριάδα, βρώμη.

Θεραπευτικές ιδιότητες
Η χοληστερίνη θα μειωθεί δια μαγείας με αυτό το τσάι της Φυτομαγείας. Το μαυροκούκι, ή αλλιώς μαυροσούσαμο, περιέχει σημαντικά ποσά ακόρεστων λιπαρών οξέων. Η αγριάδα εκτός από το να μειώνει τη χοληστερίνη, μας βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας και η βρώμη περιέχει β-γλυκάνες που κύρια αρμοδιότητά τους είναι να μειώνουν τη χοληστερίνη του αίματος. Τέλος, τη συνταγή ολοκληρώνει το πράσινο τσάι, που εκτός από το ότι μειώνει τη χοληστερίνη, δίνει άρωμα και γεύση, αφού το αγκαλιάζουν το μήλο με την κανέλλα.

Δοσολογία χρήση
Σας προτείνουμε να χτυπάτε με ένα γουδί λίγο το μίγμα πριν το βάλετε στο ζεστό νερό, ώστε να απελευθερώσετε όσο δυνατόν περισσότερα αρώματα και ιδιότητες.
Για να το φτιάξουμε, βράζουμε 1 φλυτζάνι νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε έως 3 φλυτζάνια την ημέρα.
Το φυλάσσουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Προφυλάξεις:
Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη, γι’ αυτό καλό είναι να μην το πίνετε το βράδυ.

ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ – ΧΩΡΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟ!

https://www.fytomageia.gr/product/migma-xoris-sakxaro/

Μίγμα τσαγιού κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη!
Συστατικά: πράσινο τσάι, δίκταμος, μαυροκούκι, κανέλλα Κεϋλάνης, τσουκνίδα, λαγοκοιμηθιά

Θεραπευτικές ιδιότητες
Το σάκχαρο θα πέσει δια μαγείας με το τσάι της Φυτομαγείας. Πρωταγωνιστής εδώ είναι η κανέλλα Κεϋλάνης η οποία μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό της γλυκόζης αφού έχει ιδιότητες που μιμούνται τη δράση της ινσουλίνης. Επιπλέον η τσουκνίδα και η λαγοκοιμηθιά μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου του αίματος, όπως επίσης το μαυροκούκι και ο κρητικός δίκταμος. Το πράσινο τσάι συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη και ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Δοσολογία χρήση
Για να το φτιάξουμε, βράζουμε 1 φλυτζάνι νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε έως 2 φλυτζάνια την ημέρα.
Το φυλάσσουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Προφυλάξεις
Αυτό το τσάι γενικά θεωρείται ασφαλές, ο δίκταμος όμως που περιέχει, αν καταναλωθεί σε υπερβολικό βαθμό ενδεχομένως να ανεβάσει τη πίεση, ειδικά σε άτομα με προβλήματα υπέρτασης.

ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗ – ΚΑΤΩ Η ΠΙΕΣΗ!

https://www.fytomageia.gr/product/migma-kato-i-piesi/

Μίγμα Τσαγιού κατά της Υπέρτασης!
Συστατικά: τίλιο, μελισσόχορτο, χαμομήλι, αγριάδα, λουίζα, τσουκνίδα, κράταιγος, βαλεριάνα.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Όλοι ξέρουμε ότι το χαμομήλι και βαλεριάνα έχουν υποτασικές ιδιότητες. Στο μίγμα μας προσθέτουμε και άνθη κράταιγου που συμβάλλουν στην ισορροπία της πίεσης του αίματος.Το τίλιο και το μελισσόχορτο επιπροσθέτως, πιστεύουμε ότι προλαμβάνουν την αρτηριοσκλήρωση και την υπέρταση. Τα βότανα αυτά ενδείκνυνται επίσης για όσους από εμας έχουν υψηλή πίεση και παράλληλα είναι νευρικοί, με αποτέλεσμα η πίεσή τους να ανεβαίνει όταν εκνευρίζονται. Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε κάλιο, συμβάλλοντας έτσι στην καλή αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς.

Δοσολογία χρήση
Για να το φτιάξουμε βράζουμε 1 φλυτζάνι νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε 1-2 φλυτζάνια την ημέρα για 3 εβδομάδες ή 3-4 φλυτζάνια τη βδομάδα.
Το φυλάσσουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Προφυλάξεις
Αυτό το μίγμα συνιστούμε να το καταναλώνετε μόνο πρωί λόγω της διουρητικής δράσης του. Η υπερκατανάλωσή του ενδεχομένως να προκαλέσει αφυδάτωση με συνέπεια τα αντίθετα αποτελέσματα.
Δεν συνιστούμε την κατανάλωση του μείγματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Επίσης, άτομα με χαμηλή πίεση καλό είναι να αποφεύγουν τη χρήση του.
Προσοχή χρειάζεται σε όσους παίρνουν αντιυπερτασικά φάρματα καθώς τα συστατικά του μείγματός μας συνεργάζονται με αυτά με ενδεχόμενο να πέσει η πίεσή μας περισσότερο από όσο το επιθυμούμε.
Τέλος, επειδή η Βαλεριάνα δημιουργεί εθισμό σε μεγάλες ποσότητες; καλό θα ήταν να μην καταναλώνουμε το μείγμα αυτό καθημερινά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΝΕΨΗ- ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ!

https://www.fytomageia.gr/product/migma-kali-xonepsi/

Mίγμα Τσαγιού κατά της Δυσπεψίας!
Συστατικά: τσάι του βουνού, τίλιο, βάλσαμο, βασιλικός, μελισσόχορτο.

Θεραπευτικές ιδιότητες
Μετά από ένα βαρύ γεύμα αντί να πιούμε σόδα προτιμότερο είναι ένα τσάι που θα βοηθήσει τη χώνεψή μας και δε θα μας φουσκώσει. Το τσάι του βουνού παίρνει τα ηνία και ηγείται των άλλων βοτάνων ενισχύοντας την πέψη. Επιπλέον το τίλιο ανακουφίζει από τη δυσπεψία ιδίως όταν αυτή προκαλείται από νευρικότητα. Ενώ το βάλσαμο καταπραΰνει την επώδυνη πέψη και τις ξινίλες του στομάχου. Το έγχυμα του βασιλικού και του μελισσόχορτου συντελεί σε αυτή την εργασία, καταπραΰνοντας το έντερο.

Δοσολογία χρήση
Για να φτιάξουμε αυτό το τσάι, βράζουμε 1 φλυτζάνι νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε μετά από κάθε γεύμα.
Το φυλάσσουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Προφυλάξεις
Oι έγκυες και οι μητέρες που θηλάζουν δεν πρέπει να λαμβάνουν το βάλσαμο σε καμία μορφή.

Εσείς τελικά πως θα προστατέψετε την υγέια σας; Εμείς σίγουρα θα πιούμε ένα φλυτζάνι τσάι!

Σχολιάστε